Wie reed Fiatje van Sarah (20) uit Brugge tot schroot?

Sarah Verlinde en haar mama bij het zwaar toegetakelde wagentje. © PDV
Redactie KW

Sarah Verlinde uit Sint-Kruis bij Brugge is ontroostbaar nu haar Fiat 500 door een onbekende chauffeur in vermoedelijk een zwarte BMW werd aangereden. “Mijn autootje is total loss”, treurt Sarah.

Sarah Verlinde zat zondagavond gewoon thuis bij haar ouders langs de Dampoortstraat in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis toen er plots een enorm zware knal weerklonk. “Dat moet omstreeks 10.30 uur geweest zijn”, vertelt Sarahs moeder Sabrina Angillis.

“Die knal was echt enorm luid. Niet alleen wijzelf maar ook heel wat omwonenden werden er door opgeschrikt. We gingen natuurlijk zelf vlug buiten kijken en toen zagen we het: het was de Fiat van Sarah die was aangereden.”

Allereerste autootje

“Ik was echt in shock toen ik dat zag. Die Fiat was mijn allereerste autootje; ik had die van mijn ouders gekregen en gebruikte die zeker de laatste tijd vaak om naar mijn studentjob te rijden”, zegt Sarah, die recent afstudeerde als decor- en standenbouwer maar verder wil gaan in de transportsector.

“Het was een nieuwe auto toen ik er nauwelijks een jaar geleden mee begon te rijden. Nu zien dat die zo zwaar toegetakeld is; dat viel me toch echt wel zwaar. De tweede schok was toen ik via de verzekeraar hoorde dat de auto total loss is.”

Zwalpend

Wie het autootje heeft aangereden zonder zich kenbaar te maken; daar hebben Sarah en haar familie voorlopig nog het raden naar. Maar er zijn wel al enkele aanwijzingen over de aard van het voertuig. “Er zijn twee mensen die me los van elkaar verteld hebben dat het om een zwarte BMW van een groter type zou gaan; een 4-reeks of 5-reeks wellicht. Die buren keken direct uit hun raam nadat ze de knal hoorden en zagen een auto van dat type snel wegrijden”, vertelt Sarahs moeder Sabrina.

“De getuigen geven ook aan dat ze vermoeden dat de persoon onder invloed van drank of drugs reed. De wagen zou immers niet al te recht gereden hebben; zelfs eerder zwalpend. Intussen hebben we uiteraard al de politie gecontacteerd. Die zijn hier ook langs geweest want er lagen brokstukken, ook van de aanrijdende wagen dus, die ze onderzochten.

Wie iets meer weet over deze aanrijding mag de politie van Brugge contacteren of kan rechtstreeks met ons contact opnemen via 0495 26 25 24.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier