West-Vlaamse overleden tijdens fietstocht in Italiaanse Toscane

© Getty Images/EyeEm
Philippe Verhaest

Een 51- jarige vrouw uit Meulebeke is om het leven gekomen tijdens een fietstocht in Toscane. De vrouw zou tijdens een steile afdaling de controle verloren zijn en met hoge snelheid tegen een muur zijn gecrasht.

D.A. (51) logeerde volgens burgemeester Dirk Verwilst (Lijst Burgemeester) uit Meulebeke in een hotel in Val D’Elsa, in de buurt van Siena (Toscane). Samen met een groep van vijf vrienden profiteerde ze afgelopen vrijdag van het mooie weer om een fietstocht te maken naar San Gimignano, bekend als ‘de stad met de torentjes’.

Maar tijdens een steile afdaling sloeg het noodlot toe. Volgens de Italiaanse nieuwswebsite Lanazione.it liep het grondig fout toen ze bergafwaarts aan hoge snelheid tegen een reling crashte. De vrouw liep ter hoogte van de grindweg Molino di Foci ernstige verwondingen op, het ongeval zou mogelijk te wijten zijn aan een defecte rem.

Het ongeval is op deze Via Molino Di Foci gebeurd.
Het ongeval is op deze Via Molino Di Foci gebeurd. © Google Streetview

Toen hulpverleners ter plaatse zagen hoe erg de vrouw eraan toe was, schakelden ze meteen een helikopter in. Die landde in een veld in de buurt van het ongeval. Alle hulp voor het slachtoffer kwam helaas te laat. De exacte omstandigheden van het ongeval worden door de lokale autoriteiten nog verder onderzocht.

De burgemeester leeft enorm mee met de familie. “De dame en haar partner zijn bekend en erg graag gezien in onze gemeente”, klinkt het. “Ik volg deze zaak op de voet en leef enorm mee met de familie. Ik wil hen ook de nodige ondersteuning bieden bij de repatriëring.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier