Werknemer sterft nadat hij in compostmachine terechtkomt

Het slachtoffer kon niet meer gered worden. © BF
Redactie KW

Bij de graszodenfirma Lannoo in Pittem gebeurde woensdagmiddag een dodelijk arbeidsongeval. Een 30-jarige jongeman kwam er omstreeks 16 uur in een compostmachine terecht. De hulpdiensten snelden nog toe, maar de jongeman overleed ter plaatse. Dit ongeval is in oktober al het derde dodelijke arbeidsongeval in West-Vlaanderen. In onze provincie zijn er dit jaar reeds 12 dodelijke arbeidsongevallen te betreuren.

De hulpdiensten werden woensdagmiddag omstreeks 16 uur opgeroepen naar graszodenfirma Lannoo langs de Hoogrokersstraat in Pittem. “Een 30-jarige man uit de gemeente zelf werd gegrepen door een compostmachine”, luidt het bij het arbeidsauditoraat.

De machine trad om een ongekende reden plots in werking. Zijn collega’s merkten onmiddellijk dat de toestand heel erg ernstig was.”

“De hulpdiensten snelden onmiddellijk ter plaatse. Onder andere de brandweer en het MUG-team kwamen het bedrijf opgereden. Alle hulp kwam echter te laat. De werknemer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De collega’s van de betreurde werknemer waren in shock na het dramatische ongeval.

Het Arbeidsauditoraat heeft een onderzoek geopend. De plaats werd onder beslag gesteld. De Lokale Politie Tielt en de dienst Toezicht Welzijn op het Werk kwamen ter plekke. Ook werd een technisch gerechtsdeskundige en wetsdokter aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.