Waterlek in Boezingestraat

Redactie KW

Aan de overzijde van Elektro Devoldere, ter hoogte van het kruispunt Boezinge-, Korte Ieper en Cayennestraat, begon een waterleiding te lekken. De hulpdiensten, politie, brandweer, Fluvius en mensen van de Watergroep waren snel ter plaatse.

“Iets na 10 uur was ik in onze elektrozaak toen ik plots een doffe knal hoorde”, vertelt Wim Devoldere van de gelijknamige elektrozaak in de Boezingestraat. “Direct daarna klonk het alsof iemand met een enorme spuitlans water sproeide. Ik spurtte naar buiten en zag aan de overkant van de straat een enorme vloed water vanonder een geparkeerde wagen stromen.”

Drukpieken

Het water spoot onderaan tegen het chassis van de wagen. Ik had direct door dat het om een lek in de waterleiding ging. Een tijdje geleden werd er ook al een lek hersteld, zo’n 50 meter verderop in de richting van Boezinge”, vertelt Wim. Volgens regioverantwoordelijke Ghislain Debyser van De Watergroep was er een lek in een leiding van 150 mm diameter. Deze heeft een debiet van 30.000 liter per uur. Vandaar dat de straat in een mum van tijd veranderde in een zee.

De leidingen van De Watergroep krijgen tijdens de weekends soms zware druk te incasseren. Iedereen wil steeds meer druk, maar tijdens de weekends is er minder verbruik. Zo ontstaan er soms hoge drukpieken op de leidingen, met lekkage als gevolg. De Watergroep riep direct een werfkraan en hersteldienst op om zo spoedig mogelijk het euvel te herstellen. Een paar handelszaken langs de Boezingestraat, waaronder frituur Vercruysse en Family Pizza, kunnen het onmogelijk zonder water stellen. Vandaar de snelle interventie. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier