Watercollector in de Sijslostraat in Ruddervoorde veroorzaakt problemen

De afvalwatercollector ter hoogte van de Velddambeek in de Sijslostraat in Ruddervoorde veroorzaakt een waterprobleem op de rijweg.

© GS

Toen onze journalist zaterdag de gemeente om uitleg vroeg waarom er zo veel water bleef staan liet die telefonisch weten dat ze de betrokken personen zouden verwittigen. Zondagachtend waren er waarschuwingspaaltjes geplaatst om de automobilisten te verwittigen van het water op de rijbaan.

De werken aan de rioolbuizen in de Sijslostraat ter hoogte van de Velddambeek waren technisch gezien veel moeilijker dan eerst verwacht. In 2017 ontstond er op deze plaats een eerste waterlek aan de drukleiding van het afvoerwater. Een slechte koppeling bleek de oorzaak te zijn van de problemen.

Nu lijkt het erop dat hetzelfde probleem zich weer voordoet. Schepen Els Roelof en burgemeester Jan de Keyzer konden nog geen uitsluitsel geven. Wel is het zeker dat een definitieve oplossing zich opdringt met de komende winter in het vooruitzicht.

Het waterlek van vorig jaar was de oorzaak van veel ijsvorming op de weg waardoor het voor het drukke verkeer en de fietsers zeer gevaarlijk was om er te rijden.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.