Wagen uit trouwstoet komt zwaar in botsing met tractor in Oostrozebeke

Nadat een Turkse trouwstoet even voordien al in het centrum van Meulebeke voor heel wat animo gezorgd had , liep het zaterdagavond iets na 17.30 uur iets verderop, op grondgebied Oostrozebeke, plots volledig mis.

© BF

De chauffeur van een van de achterste voertuigen van de stoet gaf op het kruispunt van de Gentstraat met de Wakkensteenweg geen voorrang aan een tractor die vanuit Tielt richting Wakken kwam aangereden. Door het negeren van de voorrangsregel botsten beide voertuigen zwaar op elkaar. De klap was enorm. De rode Citroën waarmee de Turkse familie kwam aangereden belandde uiteindelijk in een haag een twintigtal meter van het kruispunt.

Na het voorval werd de brandweer onmiddellijk opgeroepen omdat het ongeval ernstig leek en er mogelijks personen gekneld in de zwaar beschadigde Citroën zaten. “We hebben uiteindelijk niet moeten ingrijpen. De inzittenden, een gezin met drie kinderen, werd lichtgewond naar het ziekenhuis gevoerd“, aldus Lieven Rijckaert van de brandweer van Tielt. Hun wagen is rijp voor de schroothoop. De landbouwer, een twintiger uit de nabije omgeving, was na het incident erg onder de indruk van hetgeen er gebeurd was. “De man was in shock en werd uit voorzorg ook naar het ziekenhuis afgevoerd”, aldus Rijckaert.

Na het ongeval bleef een klein gedeelte van de Wakkensteenweg, de nabije omgeving van het kruispunt, een tijdlang afgesloten voor het verkeer. De Turkse trouwstoet, die uit een twintigtal wagens bestond, zette na het voorval gewoon zijn weg verder.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.