Wagen tegen betonnen middenberm op de E403 in Moorsele

De zwaar beschadigde wagen kon veilig worden weggetakeld.© CL
De zwaar beschadigde wagen kon veilig worden weggetakeld.© CL
Christophe Lefebvre

Maandagavond knalde een chauffeur met zijn wagen tegen de betonnen middenberm op de E403. De bestuurder raakte niet gewond, maar het ongeval zorgde voor een hachelijke situatie op de autosnelweg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De chauffeur, een man uit Frankrijk, was op weg naar huis toen hij net voor de wisselaar in Moorsele in de problemen kwam. Om een nog onbekende reden begon zijn voertuig te slippen, waarop hij met een fikse knal tegen de betonnen middenberm aanreed.

Zijn wagen, een Peugeot personenwagen, kwam op de donkere snelweg op het middenvak tot stilstand. Enkele voorbijgangers, later bijgestaan door de opgetrommelde ambulanciers, probeerden met man en macht het aankomende verkeer te waarschuwen voor het obstakel.

De toegesnelde brandweer en politie konden nadien, met grote lichtpanelen, een veiligheidssas optrekken, waardoor het voertuig veilig kon worden getakeld. De chauffeur raakte niet gewond en kwam er met de schrik van af.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.