Wagen ramt omheiningsmuur van Canadees monument in Langemark

De schade aan de wagen en het monument is enorm. © RB
Redactie KW

Een 24-jarige vrouw uit Wervik reed dinsdagavond omstreeks 19.45 uur met volle geweld op de omheiningsmuur van het Canadees monument in Langemark. De Langemarkse brandweer, de Ieperse politie en de ziekenwagen kwamen spoedig ter plaats om de nodige zorgen toe te dienen en daarnaast de veiligheid langs de druk bereden weg te waarborgen.

De auto kwam uit de richting van Langemark en vlamde in volle snelheid rechtdoor de drukke Brugseweg over om zich tegen de omheiningsmuur van het Canadees monument te pletter te rijden. De stenen van deze muur werden verbrijzeld en het voorste deel van de personenwagen was totaal ingedrukt.

De kooi van de wagen was verwrongen, maar door de sterkte van dit voertuig zat niemand gekneld en waren de verwondingen van de inzittenden waarschijnlijk niet levensbedreigend. Alle inzittenden, de chauffeur, een passagier en twee kinderen werden door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht. Het waren waarschijnlijk personen die dit kruispunt niet kenden.

Vooraleer de Zonnebekestraat te verlaten, om de Brugseweg in te rijden, maakt de weg een lichte kromming en staat er een stopteken. Wat de oorzaak van dit ongeval is, zal een deskundige van het parket moeten uitmaken. Gelukkig reden er op het tijdstip van het ongeval geen andere voertuigen over de rijbaan. Anders waren de gevolgen wellicht catastrofaal geweest.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier