Wagen mist bocht en duikt in struikgewas

Een van de inzittenden raakte zwaargewond. © NDZ
Redactie KW

Bij een spectaculair verkeersongeval op de verkeerswisselaar ‘t Ei rond Kortrijk zijn zondagmorgen twee gewonden gevallen. Dat gebeurde iets na vier uur ter hoogte van de splitsing naar de afrit Kortrijk-Centrum. De bestuurder van een Audi Q2 verloor aan het begin van de scherpe bocht de controle over het stuur op het natte wegdek en ging de vangrails in rechts van de weg.

De wagen schoof nog enkele tientallen meter verder en knalde eerst nog verschillende signalisatieborden omver, voor die weggekatapulteerd werd en het dichte struikgewas in dook, een 30-tal meter van de snelweg.

De wagen was hierdoor amper te zien voor het aankomend verkeer. Aanvankelijk werd gevreesd dat de inzittenden, een man en een vrouw afkomstig uit Noord-Frankrijk, gekneld zaten, maar bij aankomst van de hulpdiensten bleek die vrees onterecht en waren beiden al uit het voertuig geklauterd.

De vrouw raakte bij de crash zwaargewond, maar was bij bewustzijn toen ze naar de vlakbijgelegen spoeddienst van AZ Groeninge overgebracht werd. De man komt er wellicht vanaf met lichtere verwondingen vanaf. Bij dit ongeval raakten geen andere voertuigen betrokken.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier