Wagen komt op Kortrijks terras terecht langs verlaagde Leieboorden

Redactie KW

Opschudding vrijdagavond langs de verlaagde Leieboorden. Terwijl het terras van café ‘t Fonteintje omstreeks halftwaalf nog goed vol zat, belandde plots een wagen op het terras.

‘t Fonteintje, een bekende Kortrijkse bruine kroeg is gelegen op de hoek van de Handboogstraat en de Konventstraat. De wagen, een Ford S-Max die zich eerder die avond in de Konventstraat had geparkeerd, trok vermoedelijk de handrem niet of te weinig op, waardoor het voertuig plots bergafwaarts bolde in de richting van de verlaagde Leieboorden.

Drie studenten die een biertje aan het nuttigen waren, zagen de wagen op hen afkomen en konden nog net op tijd wegspringen, voor de wagen hun tafeltje omver maaide en tot stilstand kwam tegen een betonnen boordsteen. Hierdoor werd voorkomen dat deze op het lager gelegen deel van de Leieboorden of in het water terecht kwam.

De wagen raakte bij het ongeval ernstig beschadigd en moest getakeld worden. “Het mag een wonder heten dat hier niemand gewond is geraakt”, reageerde een cafébezoeker die het allemaal zag gebeuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier