Wagen knalt tegen gevel in Menen

Het weekend begon voor de inwoners van de J&M Sabbestraat tumultueus, nadat een voertuig tegen de gevel van een woning reed.

Vrijdagavond omstreeks 18.30 uur werden de bewoners van de straat opgeschrikt door een hevige knal. Een voertuig, komende uit de richting van de Kortrijkstraat, had er zich in de gevel van een huis geboord. De bewoners van de woning, Davy Vandenbrande en Machteld Verscheure en hun 4 kinderen waren op dat ogenblik niet aanwezig.

Beide inzittenden van het voertuig, geen onbekenden, werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Hun voertuig was goed voor de schroothoop.

De eerste vaststellingen laten vermoeden dat de bestuurder van het voertuig de controle is verloren toen hij over de drempel ter hoogte van het Park Ter Walle reed. Het voertuig is aan het slippen gegaan en kwam uiteindelijk in de woning terecht. De combinatie snelheid en alcohol zouden aan de basis van het voorval hebben gelegen. Een tijd lang werd gevreesd dat de woning het zou begeven, stuttingswerken van de brandweer hebben erger voorkomen.

Onze living is pal waar de auto is binnengereden

Machteld, overduidelijk aangeslagen door de gebeurtenissen, kijkt met de tranen in de ogen radeloos voor zich heen. “Wat moeten we nu doen? Ik weet niet of we hier kunnen slapen, ik weet niet wat we nu moeten doen, waar moeten we heen met de kinderen?” Davy probeert het positieve te zien. “We waren niet thuis, maar ik durf er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn mochten de kinderen bijvoorbeeld TV aan het kijken zijn geweest. Onze living staat pal daar waar de auto is binnengereden. De salontafel lag in stukken uiteen in onze keuken. De impact moet enorm zijn geweest.”

Tijdens het stutten van de woning vonden de kinderen tijdelijk onderdak in de naburige Sint-Jansschool. Het gezin kon later in de avond overnachten in een lokaal hotel. De gemeentelijke technische dienst werd opgeroepen om het gapende gat, van ongeveer 1 meter in diameter, in de gevel te dichten.

Tijdens de interventie werd een deel van de Sabbestraat een tijdlang voor het verkeer afgesloten, wat lichte verkeershinder met zich meebracht.

(CL – foto CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.