Wagen brandt volledig uit op autosnelweg

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

Donderdagavond brandde een voertuig volledig uit op de verkeerswisselaar tussen de E17 en de E403. De eigenaar kon het voertuig veilig aan de kant zetten maar moest machteloos toekijken hoe zijn wagen door de vlammen werd verslonden.

Iets na 20 uur reed de bestuurder, een vijftiger woonachtig in het Franse Roubaix, over de wisselaar in de richting van Brugge. “Ik had al opgemerkt dat een waarschuwingslampje was gaan branden”, zucht hij. “De wagen bleef echter rijden en ik moest op het werk raken waar ik aan mijn nachtdienst moest beginnen. Eenmaal de wisselaar voorbij kwam er echter al rook vanonder mijn dashboard waarop ik besloot mijn wagen aan de kant te plaatsen. Met het blustoestel probeerde ik zelf nog het vuur onder controle te krijgen maar het was een ongelijke strijd. Daarop belde ik de brandweer”.

De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse en kregen het vuur snel onder controle. “Voor de wagen zelf was het een verloren zaak”, laat de officier ter plaatse weten. “Bij onze aankomst was er al sprake van een uitslaande brand en was het voertuig al herleid tot niets meer dan een karkas. Er wordt door de chauffeur gesproken over een technisch mankement maar helaas kan ik dit niet bevestigen”.

Niemand raakte gewond en er werden ook geen andere voertuigen betrokken bij het voorval. De man werd door een familielid opgehaald om zo alsnog aan de slag te kunnen. De chauffeur had zelf zijn voertuig op de pechstrook gezet, waardoor er enkel lichte verkeershinder was.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.