Wagen brandt uit op Ring rond Kortrijk: “Ik zag meteen: die brandblusser helpt me hier niet”

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Omstreeks 17.45 uur woensdagavond moest de brandweer van de zone Fluvia uitrukken voor een voertuigbrand op de R8, ter hoogte van Heule

Het voertuig, een SUV, stond al op de pechstrook toen de vlammen het volledig in hun grip kregen. De chauffeur keek, onder de indruk van het vuur, vanop afstand toe. “Ik reed richting Gullegem en mijn vader reed achter mij”, vertelt hij. “Plots haalde hij mij in en begon hij te zwaaien met zijn armen. Ik had meteen door dat er iets niet pluis was en tegen die tijd zag ik ook al de vlammen van onder mijn motorkap komen. Ik heb me meteen aan de kant gezet en nam mijn brandblusser mee toen ik uit de wagen kroop. Al snel werd het duidelijk dat die brandblusser mij niet meer ging helpen. Mijn wagen is goed voor de schroothoop, vrees ik.”

De brandweer had het vuur snel onder controle en sloot, voor de duurtijd van de bluswerken, de rechterrijstrook van de R8 af. Dit zorgde, vanwege het uur meteen voor de nodige verkeershinder. Niemand raakte tijdens de brand gewond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier