Waalse landbouwer even in levensgevaar na ongeval in Oostrozebeke

Redactie KW

Op vrijdagnamiddag omstreeks 13.30 u deed zich op het aspergebedrijf van Kris Bossuyt in de Vlasstraat een ongeval voor met een Waalse landbouwer, bij het inladen van koepelserres.

Klem tussen afgebroken materiaal

“Ik had een partij afgedankte koepelserres verkocht aan een landbouwer uit Wallonië uit de streek van Peruwelz”, vertelt aspergekweker Kris Bossuyt. “Bij inladen van de ronde koepelbuizen is het mis gegaan. Toen de lading klaar stond werden er spankabels over de lading gespannen, maar toen is het misgegaan.”

“Bij het aanspannen van de kabels is de lading beginnen schuiven en in elkaar gezakt. Toevallig zat de landbouwer er onder. Hij raakte geklemd. Om hem te redden van een verstikkingsdood werd de lading gekipt, maar daarbij geraakte de man zwaar gewond in het gezicht. Ook heeft hij verschillende breuken.”

Niet meer in levensgevaar

De hulpdiensten, waaronder de brandweer, een ambulance en de MUG snelden ter plaatse om de man uit zijn penibele situatie te halen. Ter plaatse werden de eerste zorgen toegediend. Het slachtoffer was er slecht aan toe. Hij werd in levensgevaar met de MUG overgebracht naar het ziekenhuis. “De hulpdiensten waren vlug ter plaatse”, aldus Kris. “De man was er erg aan toe, vooral in het gezicht. Ik heb deze morgen nog contact opgenomen met de familie. Gelukkig is de man niet meer in levensgevaar.”

Omdat de omstandigheden van het ernstige ongeval duidelijk waren, werd er door het parket geen deskundige aangesteld om het voorval te onderzoeken.

(CLY-foto Julien Cluyse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier