Vruchteloze zoektocht naar lichaam in oude kanaalarm in Moen

Redactie KW

Maandagmorgen zochten de hulpdiensten vruchteloos naar een lichaam in de oude kanaalarm in de Kraaibosstraat in Moen, nabij het Sint-Pietershof.

Toen een scholier het jaagpad gebruikte om naar school te rijden, merkte ze in de berm van de oude kanaalarm een bromfiets op van het type Booster. Daarnaast een paar schoenen, de sleutels van de bromfiets, en een lege drankfles. Ongerust verwittigde men de hulpdiensten omdat men vermoedde dat de bestuurder in de oude kanaalarm kon gesukkeld zijn.

Duikers van de Zwevegemse brandweer kwamen ter plaatse en dregden de oude kanaalarm uit. De grootste hindernis was de slechte zichtbaarheid in het water: de duikers zagen amper een halve meter voor zich uit. Na ruim 2,5 uur en nadat de oude kanaalarm van begin tot einde vruchteloos was afgezocht, werd de zoekactie stopgezet. Omdat er geen kentekens aan de bromfiets hingen, die eventueel de identiteit van de bestuurder konden opleveren, tast men voorlopig in het duister wat er is gebeurd of waar de bestuurder naar toe is. De politie nam het voertuig in beslag.

(RRZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.