Vrouw zwaargewond bij zware klap op grens Zwevegem met Kortrijk

De twee wagens die betrokken waren bij de zware aanrijding zijn rijp voor de schroothoop. © GV
Redactie KW

Zaterdagmorgen gebeurde rond 7 uur een zwaar verkeersongeval in de Kreupelstraat, pal op de grensscheiding tussen Zwevegem en Kortrijk.

Een voertuig kwam uit de Evangelieboomstraat de Kreupelstraat opgereden. De bejaarde bestuurster (geboren in 1928) had daarbij de wagen komende uit de richting Bellegem niet opgemerkt.

Een zware aanrijding was niet te vermijden. De wagen van de vrouw werd in de flank gegrepen en kwam op zijn zijkant tot stilstand op enkele centimeter van een woning. De brandweer werd erbij gevraagd om de bejaarde vrouw te bevrijden. “Gelukkig zat de bestuurster niet gekneld, maar omdat de auto op zijn zij lag, dienden we toch met de nodige omzichtigheid te werk te gaan.”, zei ons brandweerofficier Stefaan Vanneste.

Het dak van het voertuig werd opengeknipt om de vrouw te kunnen evacueren, ze kreeg de eerste zorgen toegediend door het toegesnelde MUG-team. Gedurende de ganse operatie bleef de vrouw bij bewustzijn, niettemin werd ze zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

De chauffeur (geboren in 1967) van het aanrijdende voertuig bleef ongedeerd en raakte slechts lichtgewond. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier