Vrouw veroordeeld voor ongeval waarbij haar partner stierf op terugweg Tomorrowland

Redactie KW

De Antwerpse politierechter heeft Debbie D. (34) uit Assebroek vrijdag veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de terugweg van Tomorrowland.

Haar partner Diether C. (36) was daarbij om het leven gekomen. De vrouw kreeg drie maanden cel met uitstel, 900 euro boete en drie maanden rijverbod, waarvan twee maanden effectief.

Het stel was op 21 juli 2014 naar het dancefestival Tomorrowland in Boom geweest. Toen ze via de Boomsesteenweg op weg waren naar huis, besefte Debbie D. plots dat ze in de verkeerde richting aan het rijden was. Ze wilde aan het kruispunt met de Langlaarsteenweg in Aartselaar rechtsomkeer maken, maar negeerde daarbij een rood licht. Hun auto werd geramd door een taxibusje. Diether C. was op slag dood, Debbie D. raakte zwaargewond en lag vijf weken in het ziekenhuis.

De vrouw betwistte voor de rechtbank dat ze een fout had gemaakt. Het verkeerslicht was volgens haar niet goed zichtbaar en daardoor had ze het rode licht gemist. De politierechter volgde haar daar niet in. “Het verkeerslicht was voldoende zichtbaar en zelfs als dat niet het geval was of als het licht er niet was geweest, dan nog was de beklaagde voorrangsplichtig”, klonk het in het vonnis.

De rechter hield bij de beoordeling enerzijds rekening met de dramatische gevolgen voor Debbie D., die haar partner en de vader van haar zoontje verloor. Anderzijds had ze wel een gevaarsituatie gecreëerd, waarbij de slachtoffertol nog hoger had kunnen zijn. In het taxibusje zaten immers negen mensen. Enkel de bestuurder was gewond geraakt, maar het had even goed erger kunnen uitdraaien.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier