Vrouw uit Zonnebeke naar spoed nadat blikje in gezicht belandt aan WK-scherm

De kinderen van Vicky huilden tranen met tuiten. © TP
Redactie KW

Voetbal, een feest. Vooral vrijdagavond na de historische overwinning van de Rode Duivels. Helaas waren er ook incidenten. Vicky Cappelle uit Zonnebeke moest naar de spoeddienst nadat ze een weggegooid vol bierblikje in haar gezicht kreeg.

“Dit was geen ongeluk, want het blikje kwam van heel hoog. Het was niet zomaar uit iemands hand gegleden”, vertelt Vicky, die vrijdagavond de match volgde aan het groot scherm op de Grote Markt in Ieper.

“Het incident gebeurde één minuut vóór het laatste fluitsignaal. Het blikje belandde vol in mijn gezicht, op amper 1 cm van mijn rechteroog. Het bier spoot in het rond en ik begon hevig te bloeden. De schok was enorm. Ook voor mijn kinderen, die vlak naast mij stonden: ze huilden tranen met tuiten. Enkele omstaanders boden meteen hulp. Mijn kaak werd dubbel zo dik en ik moest naar de spoedafdeling van het Jan Yperman Ziekenhuis om genaaid te worden.”

Het werd een feestje in mineur voor Vicky.
Het werd een feestje in mineur voor Vicky.© Repro TP

Een feestje in mineur dus voor Vicky. “Ik keek er nochtans naar uit om vlak na de match eens goed uit mijn dak te gaan. Jammer dat onze avond op zo’n manier moest eindigen doordat iemand voor het plezier een vol bierblikje weggooide. De identiteit van de dader zal ik wellicht nooit te weten komen. Anders zou ik het hierbij niet laten. Puur uit principe. Mijn kinderen van 2 en 7 jaar oud stonden vlak bij me. Stel je voor dat het blikje op een van hun hoofdjes was beland. De impact zou veel groter geweest zijn, ik mag er niet aan denken”, klinkt het.

“Pas op, ik heb niks tegen rondvliegende plastic bekertjes bij de viering van een doelpunt. Dat hoort bij de sfeer en is niet gevaarlijk. Ik begrijp ook dat mensen eigen blikjes meenemen naar dergelijke evenementen, maar blikjes horen in je hand of in de vuilnisbak, niet op mijn oogkas. Ik hoop dat mijn oproep enig effect zal hebben op het gedrag van supporters tijdens de volgende matchen.”

Vicky neemt de organisatoren niks kwalijk. “Integendeel, ze hebben me goed geholpen en wensten me een dag later veel beterschap.”

(TP)

Vechtpartijen na de match (Koksijde/De Panne/Nieuwpoort)

De lokale politiezone Westkust had tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag de handen vol met tal van vechtpartijen naar aanleiding van de wedstrijd Brazilië-België. Al tijdens de match moest de politie een eerste keer ingrijpen toen er Bengaals vuurwerk werd afgestoken in de tribune aan het groot scherm in de Zeelaan. Dat was echter pas het begin. Na de wedstrijd liepen de festiviteiten op verschillende plaatsen uit de hand, met tal van vechtpartijen tot gevolg.

De betrokkenen waren zowel eigen inwoners, Fransen als toeristen. Ook vrouwen gingen met elkaar op de vuist. Op een bepaald moment was het moeilijk onder controle te houden. Uiteindelijk liep niemand grote verwondingen op. Daarnaast sloot de politie heel wat dronken feestvierders op in de cel om hen te laten ontnuchteren.

Na de wedstrijd betrapte de politie enkele graffitispuiters op heterdaad. Ze moesten hun werk zelf gaan opruimen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.