Vrouw uit Koksijde ook in beroep schuldig aan dood van Ronny Van Ooteghem

Ik ben blij dat het achter de rug is, aldus vader Maurice © MM
Redactie KW

Vader Maurice is opgelucht dat hij de dood van zijn zoon na de uitspraak in beroep eindelijk kan ‘plaatsen’.

Ilse E. uit Koksijde blijft schuldig aan het ongeval waarbij Ronny Van Ooteghem om het leven kwam.

Ronny Van Ooteghem (25) uit Asper was op 4 oktober 2010 met een werkmakker van de firma Aswebo op weg naar de kust, toen zijn bestelwagen in Wulpen tegen een jeep botste die een zijweg van de Toekomstlaan wou inslaan. Hij stapte uit een aangifteformulier van het ongeval in te vullen, maar werd aangereden door de BMW van Ilse E. uit Koksijde. Ronny overleed elf dagen later in het ziekenhuis.

E. kreeg van de politierechter drie maand cel met uitstel en 1.100 euro boete voor onopzettelijke doding. In beroep vroeg haar advocaat de vrijspraak. Hij was van mening dat zijn cliënte onmogelijk op tijd kon stoppen omdat zij verblind werd door de lichten van een tegenligger. De rechter veegde die stelling van tafel. Ilse E. hield er een onaangepaste snelheid op na, waardoor zij niet op tijd kon remmen voor de Toyota van het eerste ongeval.

Nu kan ik de dood van mijn zoon eindelijk plaatsen

Die werd nochtans aan alle zijden verlicht door zijn richtingaanwijzers. E. verminderde ook haar snelheid niet toen tegenligger Tom B. haar met lichtsignalen van zijn vrachtwagen op het eerste ongeval attent wou maken. Tom B. handelde volgens de rechter zoals elke normale burger zou doen en hem treft geen schuld. De rechter bevestigde het vonnis van de eerste rechter tegen Ilse E., met dien verstande dat Ronny Van Ooteghem nu voor een vierde aansprakelijk gesteld werd voor het tweede ongeval. Hij is immers verantwoordelijk voor het eerste ongeval en er is een direct verband tussen beide. Zonder het eerste ongeval had het tweede niet plaats gehad.

“Ik ben blij dat het achter de rug is en dat het eerste vonnis tegen Ilse E. bevestigd werd”, aldus vader Maurice Van Ooteghem na de uitspraak “Nu kan ik de dood van mijn zoon eindelijk plaatsen.” De feiten dateren al van oktober 2010. Onder meer door het uitbliijven van een deskundigenverslag sleepte het proces zo lang aan. Maurice reed enkele tientallen keren voor niets van Oudenaarde naar Veurne. “Het is een pak van mijn hart dat Ilse E. verantwoordelijk blijft voor het dodelijke ongeval.”

Anissa, de vriendin van Ronny, spreekt in dezelfde zin. “Zij is hier niet eens, in tegenstelling tot Tom B. – een jongen die geen enkele schuld treft en speciaal van Limburg gekomen is.”

(mma)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier