Vrouw uit Brugge dreigt haar voet te verliezen na arbeidsongeval

Het is bang afwachten voor Marjolein Vandenbussche. © TLG
Redactie KW

De Brugse Marjolein Vandenbussche (32) raakte maandagmiddag betrokken bij een ernstig arbeidsongeval. Ze kwam met haar voet onder een minibulldozer terecht. “De kans dat ik mijn voet zal verliezen is groot”, zegt ze vanop haar ziekenbed.

Het is bang afwachten voor Marjolein Vandenbussche (32) uit Brugge. De jonge vrouw ligt momenteel in het AZ Groeninge in Kortrijk na een arbeidsongeval. Eén van de komende dagen zal ze weten of haar voet gered kan worden of niet. “De kans is helaas groot dat ik mijn voet zal verliezen”, zegt ze. “Ik moet nu gewoon afwachten. Pas dan kunnen ze ook mijn bot herstellen.”

Marjolein was maandag aan het werk in een zijstraat je van de Jan Bouckaertstraat voor het asfaltwerkenbedrijf Van Robays uit Zulte. Vlak voor de middag ging het echter fout. Ze moest de minibulldozer op de vrachtwagen rijden toen die kantelde. “Het was behoorlijk glad door de regen”, zegt ze. “Daardoor ging de bulldozer op een gegeven moment aan het slippen. Ik viel en heb als reflex mijn voet gezet. Maar daardoor kreeg ik het gevaarte op mijn been. Ik ben al tevreden dat ik het niet op mijn nek kreeg, want dat zou fataal geweest zijn.”

Wachten op een reactie van de voet

De jonge vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. “Mijn voet hing nog amper aan mijn been“, zegt ze. “Maar de dokters hebben nu alle bloedvaten en zo opnieuw aan elkaar gehecht. Daardoor ligt mijn bot niet langer bloot. Het is nu wachten op een reactie van mijn voet vooraleer ze mijn bot kunnen herstellen.”

Marjolein is alleenstaande moeder van twee kinderen. Een leven met maar één voet is dan ook niet bepaald een mooi vooruitzicht. Maar de jonge vrouw laat haar hoofd niet hangen, integendeel. “Tegenwoordig kan men al veel. En de protheses zijn al ver gevorderd. Dus daar zit ik niet echt mee in”, zegt ze. “Als je wil slagen in het leven moet je dat gewoon hoe dan ook doen. En al zeker en vast voor en door mijn dochters.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier