Vrouw sukkelt diepe gracht in met auto in Steenkerke

Redactie KW

Een vrouw is deze voormiddag als bij wonder slechts lichtgewond geraakt bij een spectaculair ongeval in Steenkerke nabij Veurne.

Rond 9 uur reed de vrouw met haar Volkswagen Golf op de Vaartstraat richting Veurne. Ze passeerde net het brugje van Steenkerke toen ze verrast werd door een bestelwagen die van rechts uit de Steengracht-West kwam. De bestelwagen merkte haar te laat op, maar moest normaal voorrang verlenen. De vrouw deed alles om een ongeval te vermijden, maar begon te slingeren en haar stuurloze Volkswagen denderde 20 meter verder een zeer diepe en brede gracht in. Die is daar op die plaats zeker 3 meter diep. De wagen eindigde half hangend in de gracht met de neus in omgekeerde richting. Ook haar voorruit barstte door de klap.

Vaartstraat afgesloten

De vrouw kon onmogelijk zelf uit de wagen geraken. De brandweer werd opgeroepen om haar uit haar hachelijke positie te bevrijden. Ze liep gelukkig slechts lichte verwondingen op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval was de Vaartstraat een tijdlang afgesloten. De takelwerken waren immers geen sinecure door de wagen die erg diep zat. (JH/JTV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.