Vrouw raakt zwaargewond bij arbeidsongeval in Meulebeke

De man kon de hulpdiensten nog verwittigen. © WM
Redactie KW

In Meulebeke raakte een vrouw dinsdagavond zwaargewond bij een ongeval met een verhakselaar. De vrouw kwam met haar beide armen in een machine terecht. Ze zat daarbij 45 minuten gekneld. Ook haar man raakte gewond, maar hij kon wel nog de hulpdiensten verwittigen.

Het ongeval gebeurde in de Oude Pittemstraat in Meulebeke omstreeks 17.30 uur bij het domein van bouwfirma Crop. De bewoner zelf was niet thuis, maar op zijn domein waren tuinaannemers bezig met het weghalen van grote sparrenbomen.

De man en de vrouw hadden al heel wat bomen verhakseld toen het plots verkeerd liep. Beide armen van de vrouw werden via een groot tandwiel meegesleurd in de machine. Ze was erg aan toe. Ook de man raakte gewond, maar hij kon nog de hulpdiensten verwittigen. Maar bij aankomst van de hulpdiensten lag ook de man op de grond.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse.
De hulpdiensten waren snel ter plaatse.© WM

De man werd uiteindelijk wel bij bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrouw zat zwaar gekneld in de machine. Om haar los te krijgen, moest de brandweer extra materiaal laten komen. Pas na 45 minuten konden ze de vrouw verlossen. De vrouw was wel nog bij bewustzijn, maar was er heel erg aan toe.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog onduidelijk. Toen de hulpdiensten aankwamen, lag de machine stil. Het parket stuurt een deskundige ter plaatse om de oorzaak te achterhalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier