Vrouw knalt in hoogspanningscabine van 11.000 volt, buurt zonder stroom

Redactie KW

Een autobestuurster van middelbare leeftijd heeft zich zondagavond lelijk vergist in Ichtegem. Ze schatte een bocht verkeerd in en knalde in een hoogspanningscabine waar liefst 11.000 volt binnenkomt. Gelukkig boorde de auto zich niet te ver in de cabine, zodat er geen elektrocutiegevaar was.

Het ongeval gebeurde rond 19 uur op het T-kruispunt van de Moerdijkstraat met de Eernegemstraat in Ichtegem. De vrouw van in de 50 uit Eernegem reed in de Moerdijkstraat en twijfelde of ze moest inslaan naar de Eernegemstraat.

Toen ze dat toch deed, schatte ze haar bocht niet goed. Daardoor ging haar Volvo uit de bocht en knalde op de hoek van de hoogspanningscabine. De Volvo boorde zich door de gevel en kwam deels tot stilstand in de cabine.

Stroom afgesloten

De brandweerkorpsen van Koekelare en Gistel werden opgeroepen. “De vrouw had zichzelf al bevrijd uit haar zwaar beschadigde wagen”, zegt luitenant Francis Vermote van brandweerpost Gistel.

“Ze bleek niet gewond te zijn. De auto zat met de neus volledig in de cabine. Het blijkt dat de wagen net op tijd tot stilstand is gekomen om elektrocutie te vermijden. In de cabine komt 11.000 volt toe en zit een transformator die alles omzet naar stroom voor de huishoudens.”

Omdat het niet duidelijk is hoe groot de schade binnen was konden de brandweerkorpsen de situatie niet meteen beveiligen. Er werd gewacht tot Fluvius ter plaatse kwam. Die stelden vast dat er binnen behoorlijk wat schade was. Er moesten dringende herstellingen uitgevoerd worden en daardoor werd de stroom even afgesloten.

Rijp voor schroothoop

“Het heeft een hele tijd geduurd eer onze ploegen het gebouw konden stutten en een deel van de gevel en toegangsdeur konden verwijderen. Uiteindelijk zijn we tot na middernacht ter plaatse geweest.”

Verschillende straten en wijken in de buurt zaten ‘s nachts een tijdlang zonder stroom. De zwaar beschadigde Volvo werd uit de cabine getrokken en is wellicht rijp voor de schroothoop. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier