Vrouw in kritieke toestand na woningbrand

Redactie KW

Een 50-jarige vrouw is in kritieke toestand na een hevige brand in haar woning langs de Sluizenstraat in Bredene. De vrouw liep brandwonden op en kreeg heel wat rook binnen. Haar twee honden overleefden de brand niet. De brandweer kon wel een kat uit het brandende huis redden.

In de Sluizenstraat in Bredene woekerde zaterdagavond een hevige woningbrand. Het vuur ontstond in een alleenstaande woning. De bewoonster kon zelf uit het brandende huis geraken. Ze werd opgevangen door een getuige, maar leek heel verward. De hulpdiensten werden omstreeks 17.20 uur opgetrommeld en kwamen meteen massaal ter plaatse. Toen zij arriveerden, sloegen de vlammen al hoog uit het dak.

Twee honden overleden

De 50-jarige bewoonster van het huis werd met brandwonden naar het ziekenhuis overgebracht. Ze kreeg ook flink wat rook binnen. In het ziekenhuis bleek dat haar toestand levensbedreigend was. Er werd overwogen om haar naar een brandwondencentrum over te brengen. De vrouw had verklaard dat ze alleen thuis was. Er waren wel enkele huisdieren in het huis aanwezig.

De hevige wind maakte de bluswerken meer dan lastig voor de brandweer. Er kwamen uiteindelijk verschillende korpsen en heel wat manschappen ter plaatse. Meerdere tankwagens rukten aan om het vuur te helpen blussen. Dat bleek echter een werk van lange adem. De brandweer controleerde de woning uiteindelijk stuk voor stuk. Zij wilden zeker zijn dat er zich niemand meer in het huis bevond. De twee honden werden helaas dood teruggevonden. Zij overleefden de zware brand niet. Een kat kon dan weer wel gered worden. Het dier kreeg rook binnen, maar werd door de brandweer en politie verzorgd. Een dierenarts kwam de kat en de kadavers ophalen.

Woning volledig uitgebrand

De brandweer kon niet verhinderen dat het huis heel wat schade opliep. Wellicht is het helemaal uitgebrand. Een precieze oorzaak voor het vuur is nog niet bekend. Het parket bevestigde zondagmiddag dat het om een accidentele brand ging.

Burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) zakte ook naar de brand af. Tijdens de interventie werd de ganse Sluizenstraat in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De technische dienst van de gemeente kwam nog met een container om verloren spullen in te deponeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier