Vrouw gestorven bij brand in Aalbeke, man kan ontkomen

(Foto ED)
Redactie KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een dodelijk slachtoffer gevallen bij een woningbrand in Aalbeke. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

Omstreeks 3 uur zaterdagochtend werd de brandweer opgeroepen voor brand in een koppelwoning in de Schorbeekstraat. Toen de brandweermannen ter plaatse kwamen, troffen ze een bebloede man aan. Hij vertelde hen dat zijn echtgenote zich nog ergens in de woning bevond, zegt persofficier Frank Maertens van hulpverleningszone Fluvia. Het korps kon het vuur, dat achteraan de woning ontstaan was, doven. Daarna troffen ze het lichaam van de overleden bewoonster aan.

Er werd een branddeskundige aangesteld en een wetgeneesheer. Op dit ogenblik wijst niets op kwaad opzet, maar het onderzoek loopt. Vermoedelijk ligt een technisch defect aan de basis van de brand. Ook wordt rekening gehouden met brandende kaarsen.

(Foto ED)
(Foto ED)

Dieren omgekomen

Pas zaterdagmorgen was de impact van de brand helemaal duidelijk. Het kleine huis is volledig uitgebrand, de gevel is zwartgeblakerd. De omgekomen vrouw had weinig contact met de buren. “Ze was wel altijd vriendelijk”, getuigt een buurtbewoner. “Ze was een enorme dierenliefhebber. Zo had ze meer dan tien katten, enkele honden en papegaaien.” Het dierenasiel is zaterdagvoormiddag enkele honden komen ophalen, de andere dieren hebben wellicht de vuurzee niet overleefd.

Sinds kort had een man zijn intrek genomen bij de vrouw. Hij kon ontkomen door uit het dakvenster te springen en te landen op het dak van een wagen. Hij is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Toen de buren de 100-hulpdiensten wilden verwittigen, werden ze verbonden met de centrale in Bergen. Daar waren ze het Nederlands niet machtig en het duurde ruim drie minuten voor ze doorgeschakeld werden met de centrale in Brugge. Zo ging kostbare tijd verloren. Burgemeester Vincent Van Quickenborne kwam even na 5 uur ter plaatse en werd ook op de hoogte gebracht van die problemen.

(Belga/ED – foto’s ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier