Vrouw gered uit de Leie

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Vrijdag kwam een vrouw in Waasten in de Leie terecht. De duikploegen van de brandweer snelden ter plaatse en konden haar heelhuids op het droge trekken. Na een controle door de ambulanciers kon ze huiswaarts trekken.

Een verontrustend telefoontje richting noodcentrale plaatste de hulpdiensten meteen in een opperste staan van paraatheid. Een dame van in de 50 kwam om een nog onbekende reden in het water terecht, ter hoogte van de Sluizenweg. De hulpdiensten beslisten om meteen gespecialiseerde ploegen ter plaatse te sturen.

Controle

Verschillende eenheden, waaronder enkele duikers van de brandweer, repten zich naar de strook tussen Komen en Waasten en aarzelden geen enkel moment. Ze sprongen het water in en slaagden erin de dame op het droge te hijsen. Ondertussen kwamen ook verschillende ploegen van de politiezone Komen-Waasten ter plaatse. Ambulanciers ontfermden zich over de dame en na een grondige controle mocht ze, omring door haar familie, terug huiswaarts keren. Over de precieze omstandigheden van het voorval tast iedereen nog in het duister. De politie zal het verder onderzoek in goede banen leiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier