Vrijspraak voor dodelijk ongeval in de sneeuw in Oekene

© BELGA
Redactie KW

Een 27-jarige automobilist uit Roeselare is vandaag door de Kortrijkse politierechter vrijgesproken als verantwoordelijke voor een dodelijk verkeersongeval op de E403 in Oekene bij Roeselare op 15 januari vorig jaar. Volgens de politierechter werd de automobilist net als het slachtoffer, dat eerder was geslipt op het gladde wegdek, verschalkt door de plotse verandering in de winterse omstandigheden.

Een cocktail van regen, sneeuw, hagel en vriestemperaturen hadden de E403 in Oekene (Roeselare) op 15 januari vorig jaar spekglad gemaakt. Een 21-jarige jongeman uit Westrozebeke slipte met zijn Mercedes tegen de vangrail maar bleef ongedeerd. Hij stapte uit om de hulpdiensten te bellen, maar werd op de pechstrook gegrepen door de wagen van de automobilist uit Roeselare, die ook aan het slippen was gegaan. De jongeman overleefde de klap niet.

Toen de omstandigheden op de snelweg plots veranderden van vochtig naar sneeuw en vriestemperaturen liet de automobilist zijn snelheid van 122 naar 70 tot 80 km/u zakken. Toch ging hij aan het slippen, maar volgens de politierechter trof hij daar geen schuld aan.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier