Vriendin van Jordy, die verongelukte met zijn quad: “Ik had mijn droomvent gevonden en ben die nu kwijt”

Vriendin Sharon met de betreurde Jordy Dufoort: “Het was liefde op het eerste gezicht.”© gf
Vriendin Sharon met de betreurde Jordy Dufoort: “Het was liefde op het eerste gezicht.”© gf
Wouter Vander Stricht

Zondagmorgen kwam Jordy Dufoort (24) om het leven toen hij in Houthulst met zijn quad van de weg raakte en tegen een boom knalde. Zijn vriendin Sharon Deweerdt reageert aangeslagen: “We hadden samen nog zoveel plannen. We dachten ook al aan kinderen.”

Jordy Dufoort was zondagmorgen met enkele vrienden voor een ritje vertrokken met de quad. “Dat was naast snowboarden zijn grote hobby. Ik moest zelf gaan werken en had hem nog gezegd voorzichtig te zijn. ‘Geen probleem, ik zal thuis zijn als je terugkeert van je werk’, was zijn antwoord.”

Frontaal tegen boom

Maar omstreeks 9.30 uur liep het dus mis in de Groenebosdreef in Houthulst. Geen overdreven snelheid of roekeloos gedrag, maar een “stom accident” liggen aan de basis van de dood van Jordy. “Hij moet eerst iets geraakt hebben langs de ene kant van de weg, probeerde vervolgens te corrigeren, maar kwam uiteindelijk frontaal tegen een boom terecht. Hij zou op slag overleden zijn.”

Jordy en Sharon genoten samen van het leven en maakten grote plannen.
Jordy en Sharon genoten samen van het leven en maakten grote plannen.

De politie kwam Sharon halen in WZC ‘t Hof in Lichtervelde waar ze als zorgkundige aan de slag is. “We zijn nog naar de plaats van het ongeval geweest, ook Jordy’s ouders waren daar. Net als heel wat vrienden, hij was een erg sociale gast en zo graag gezien.”

“We hadden ook nooit ruzie, we genoten samen van het leven”

Jordy, zoon van Serge Dufoort en Natascha Demeulemeestere, groeide met broer Jensy op in Hooglede en woonde nu met zijn vriendin Sharon in de Dadizeelsestraat in Moorslede. “We leerden elkaar kennen door een gemeenschappelijke vriendin, het was liefde op het eerste gezicht. Straks zouden een jaar samen zijn, we dachten ook al kinderen. We hadden ook nooit ruzie, we genoten samen van het leven.”

Hardste klap moet nog komen

Jordy werkte bij Alheembouw en droomde ervan om ooit als vrachtwagenbestuurder aan de slag te gaan. “Het was mijn droomvent en ik ben die nu kwijt. Dat is heel hard, maar ik vrees dat de hardste klop nog moet komen”, zegt Sharon thuis bij haar ouders in Sint-Eloois-Winkel. Ook daar was Jordy enorm graag gezien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier