Vrachtwagenbestuurder merkt bromfietser te laat op bij ongeval zonder gewonden

Christophe Lefebvre

Een jonge Heulenaar beleefde donderdagvoormiddag de schrik van zijn leven toen hij ei zo na onder de wielen van een vrachtwagen terechtkwam in Kortrijk. Als bij wonder vielen er geen gewonden.

De jongeman, een tiener uit de Kortrijkse deelgemeente, reed met zijn bromfiets over de brug in de Burgemeester Vercruysselaan. Ter hoogte van het rondpunt, op de kruising met de IJzerkaai, liep het grondig fout. Een vrachtwagen, die ook op het rondpunt aan het rijden was, merkte de bromfietser te laat op tijdens het indraaien.

“Ik had meteen door dat de chauffeur van de vrachtwagen me niet had gezien” klinkt het met de krop in de keel. “In een reflex sprong ik van mijn bromfiets af en kon ik enkel toekijken hoe hij onder de wielen van de truck terechtkwam. Mijn bromfiets is dan wel stuk, ik ben al blij dat ik hier heelhuids ben uitgekomen. Het kon erger zijn geweest.”

De brug over de Leie bleef in de richting van de IJzerkaai een tijdlang voor het verkeer afgesloten. De brandweer werd ter plaatse geroepen om de bromfiets van onder de vrachtwagen te verwijderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.