Vrachtwagen rijdt tegen gasmeter en veroorzaakt gaslek in Bieststraat in Wevelgem

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Vrijdagmorgen reed een vrachtwagen tegen een gasmeter in de Bieststraat, waardoor een gaslek ontstond. Zowel brandweer als politie snelden ter plaatse om de buurt te beveiligen.

Het was een onhandig manoeuvre van een vrachtwagenbestuurder die vrijdagmorgen, iets na 9 uur, dat aan de bron lag van de problemen. Bij het indraaien van de Kleine Molenstraat, merkte hij niet op dat hij met zijn oplegger een gasmeter aanreed. Zowel de meter als de beschermende kast werden kapot gereden maar de chauffeur, die van het voorval niets had gemerkt, reed verder. De buurtbewoners werden opgeschrikt door het lawaai van zowel de aanrijding als van het sissende gas, met een sterke gasgeur tot gevolg.

Vrachtwagen rijdt tegen gasmeter en veroorzaakt gaslek in Bieststraat in Wevelgem
© CLL

Volgens de brandweerofficier ter plaatse betrof het hier een lagedrukleiding waardoor er niet meteen gevaar was voor de omwonenden. Niemand moest dan ook worden geëvacueerd maar de Bieststraat werd wel een tijdlang voor het verkeer afgesloten. Netwerkbeheerder Fluvius werd opgeroepen om het lek te komen herstellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier