Vrachtwagen rijdt in op botsabsorbeerder op E403 in Bellegem

De chauffeur probeerde te remmen, maar de remmen van zijn oplegger weigerden dienst. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Woensdagnamiddag reed een vrachtwagen in op een botsabsorbeerder op de E403 in Bellegem. De chauffeur van de vrachtwagen kwam er met de schrik van af.

Op de E403, de snelweg die Doornik met Kortrijk verbindt, zijn op dit ogenblik werken aan de gang. In de richting van Kortrijk, ter hoogte van Bellegem, waren enkele bouwvakkers van de firma Tibergyn bezig met het herschilderen van de wegmarkering toen een vrachtwagen iets voor 14 uur achterin de botsabsorbeerder reed.

Remmen werkten niet

De chauffeur, een man met Roemeense nationaliteit, kwam er met de schrik van af. “Toen ik de werken zag, probeerde ik te remmen”, vertelt hij. “Ik merkte echter dat de remmen van mijn oplegger alle dienst weigerden, waardoor het volledige gewicht op de remmen van mijn truck terecht kwam. Deze zijn niet gemaakt om dergelijk gewicht alleen te dragen, dus kwam de vrachtwagen niet snel genoeg tot stilstand. Een aanrijding was onvermijdelijk.”

Volgens enkele arbeiders die het voorval zagen gebeuren, klopt het verhaal van de chauffeur. “We hoorden hoe hij over een afstand van meer dan 50 meter probeerde te remmen maar er niet in slaagde”, laten ze weten. “Hij probeerde met alle macht om de vrachtwagen tot stilstand te brengen, maar het mocht niet baten.”

Tweede ongeval

Niemand raakte gewond en geen andere voertuigen werden bij het ongeval betrokken.

Het is het tweede ongeval van dezelfde soort, op de E403, in korte tijd. Enkele weken geleden reed een vrachtwagen vol in op een botsabsorbeerder van dezelfde firma, toen ze in de richting van Moeskroen bezig waren met werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier