Vrachtwagen met twintig ton tomaten belandt in de gracht in Eernegem

De straat bleef lange tijd afgesloten. © BB
Redactie KW

Een vrachtwagen geladen met 20 ton tomaten is zaterdagnamiddag gekanteld in de sloot, in de Ganzestraat in Eernegem. De chauffeur en zijn dochtertje bleven ongedeerd. De brandweer staat voor een stevige klus en moet al die tomaten overladen in een container, alvorens de truck getakeld kan worden.

De tot de nok volgeladen vrachtwagen kwam van een tomatenkwekerij verderop in de straat. De wielen aan de rechterkant van de trekker schoven echter naast het asfalt. De chauffeur probeerde tevergeefs terug de baan op te raken, maar zijn vrachtwagen weigerde. Toen ook de oplegger volgde, bezweek de zachte berm en kantelde de truck.

Niet de eerste

“Vier jaar geleden is hier, precies op dezelfde plaats, ook een truck met tomaten gekanteld. Het stuk asfalt ligt hier blijkbaar slecht voor vrachtwagens, die moeite hebben om op het asfalt te blijven. Daar komt dan nog eens de zachte berm bij”, zegt luitenant Francis Vermote van de brandweerpost Gistel.

“We zijn gevorderd om die twintig ton tomaten over te laden in een container, een stevig werkje. Pas daarna kan het takelen beginnen”, aldus Vermote. De tomaten zullen noodgedwongen vernietigd moeten worden. De Ganzestraat blijft nog uren afgesloten.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier