De trein van Railpool reed in de richting van Brugge toen het ter hoogte van de overweg aan ICO fout liep. De trein kwam in aanrijding met een vrachtwagen die geladen was met kiezel. Door de aanrijding is de truck gekanteld en op een grote elektriciteitscabine terechtgekomen.

De chauffeur moest in zijn cabine blijven zitten omdat er nog stroom op de kabels van de bovenleiding zat. Toen dat opgelost was, kon hij pas bevrijd worden. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, maar de verwondingen zouden meevallen.

© JVM

De elektrische bovenleiding is over een afstand van meer dan 100 meter losgekomen. De ploegen van Infrabel zijn reeds ter plaatse, maar het is nu al duidelijk dat de herstelling meerdere uren zal duren.

De trein van Railpool reed in de richting van Brugge toen het ter hoogte van de overweg aan ICO fout liep. De trein kwam in aanrijding met een vrachtwagen die geladen was met kiezel. Door de aanrijding is de truck gekanteld en op een grote elektriciteitscabine terechtgekomen. De chauffeur moest in zijn cabine blijven zitten omdat er nog stroom op de kabels van de bovenleiding zat. Toen dat opgelost was, kon hij pas bevrijd worden. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, maar de verwondingen zouden meevallen. De elektrische bovenleiding is over een afstand van meer dan 100 meter losgekomen. De ploegen van Infrabel zijn reeds ter plaatse, maar het is nu al duidelijk dat de herstelling meerdere uren zal duren.