Vrachtwagen kan stilstaande file niet meer ontwijken en zorgt voor ravage

Redactie KW

Langs de Woumenweg in Diksmuide, bij het kruispunt met de Eikhofstraat, is woensdagochtend iets voor 8 uur een zwaar verkeersongeval gebeurd.

Er stond een file vanuit Woumen richting Diksmuide. Een vrachtwagen kon niet meer tijdig stoppen en reed op de file in. De bestuurster van de voorliggende auto, een Ford Mondeo, merkte in haar achteruitkijkspiegel dat de vrachtwagen niet zou kunnen stoppen en probeerde nog uit te wijken naar de rechterkant van de weg. De vrachtwagen botste toch op de Mondeo, die op zijn beurt tegen een geparkeerde Peugeot en tegen de voorliggende Skoda aan knalde.

De Skoda botste op zijn beurt op de voorliggende bestelwagen. De bestuursters van de Skoda en de Mondeo zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis van Ieper overgebracht. De schade aan de beide wagens is aanzienlijk. De averij aan de geparkeerde wagen en de bestelwagen is minimaal, terwijl de vrachtwagen zelf ook behoorlijk wat schade opliep. De politie van de zone Polder kwam de vaststellingen doen en leidde het verkeer, dat op deze plaats en op dit tijdstip heel druk is, in goede banen. De auto’s werden door de takeldienst opgehaald.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier