De vrachtwagen geraakte omstreeks 16.10 uur niet tijdig weg tijdens het manoeuvreren op een aanpalende bedrijfssite.

© MVD

Het ongeval gebeurde vlakbij het vroegere stationsgebouw. De trein kwam uit de richting van Oudenaarde naar Kortrijk. Er is veel schade aan de vrachtwagen en de locomotief van de trein. De schade aan de bovenleiding bleef beperkt.

Volgens de eerste vaststellingen zijn er slechts vijf mensen die op de trein zaten vrij licht gewond geraakt. Ook de bestuurder van de trein geraakte gewond en was erg onder de indruk van het ongeval. Zij werden allen weggebracht naar AZ Groeninge voor verdere verzorging.

© CLL

De andere treinreizigers, zo'n zeventigtal, werden intussen weggebracht met bussen naar het station van Kortrijk. De buurt is intussen afgesloten voor alle verkeer en dat zorgt voor vrij lange files. Ook het treinverkeer werd afgesloten. "Er is momenteel slechts één spoor vrij. Bepaalde treinen zullen tijdelijk moeten worden afgeschaft. We hopen zaterdagmorgen klaar te zijn met de herstellingswerken", laat Infrabel optekenen. (MVD/CLL)

De vrachtwagen geraakte omstreeks 16.10 uur niet tijdig weg tijdens het manoeuvreren op een aanpalende bedrijfssite. Het ongeval gebeurde vlakbij het vroegere stationsgebouw. De trein kwam uit de richting van Oudenaarde naar Kortrijk. Er is veel schade aan de vrachtwagen en de locomotief van de trein. De schade aan de bovenleiding bleef beperkt. Volgens de eerste vaststellingen zijn er slechts vijf mensen die op de trein zaten vrij licht gewond geraakt. Ook de bestuurder van de trein geraakte gewond en was erg onder de indruk van het ongeval. Zij werden allen weggebracht naar AZ Groeninge voor verdere verzorging. De andere treinreizigers, zo'n zeventigtal, werden intussen weggebracht met bussen naar het station van Kortrijk. De buurt is intussen afgesloten voor alle verkeer en dat zorgt voor vrij lange files. Ook het treinverkeer werd afgesloten. "Er is momenteel slechts één spoor vrij. Bepaalde treinen zullen tijdelijk moeten worden afgeschaft. We hopen zaterdagmorgen klaar te zijn met de herstellingswerken", laat Infrabel optekenen. (MVD/CLL)