Vrachtwagen brandt volledig uit op E17

Van de vrachtwagen bleef enkel nog een hoopje schroot over. © LVC
Redactie KW

Maandagavond werd de E17, in de richting van Antwerpen, volledig afgesloten omdat een vrachtwagen in lichterlaaie stond.

De chauffeur van de vrachtwagen, een volbloed tanker, merkte na zijn laatste tankbeurt een vreemd geluid op ter hoogte van het motorcompartiment. Toen hij het tankstation langsheen de E17, ter hoogte van Marke, opmerkte besloot hij om zijn vrachtwagen er aan een grondige controle te onderwerpen. Helaas raakte hij zover niet. De vlammen brachten hem tot stilstand.

De bestuurder kon zich nog in veiligheid brengen en kwam er met de schrik van af. Voor zijn vrachtwagen lagen de kaarten helaas anders. De brandweer, die snel ter plaatse was, kon niets anders dan bevestigen dat de truck volledig aan de vlammen ten prooi was gevallen. Even werd nog gedacht dat de tankwagen brandbare vloeistoffen vervoerde, iets wat door de trucker zelf meteen werd weerlegd. De vrachtwagen was gevuld met een vloeibare suikeroplossing, glucose en vormde dus geen extra gevaar.

Tijdens de interventie werd de E17, in de richting van Antwerpen, volledig afgesloten en werd het verkeer via de snelwegparking omgeleid. De brandweer stelde alles in het werk om zo snel mogelijk 1 rijstrook vrij te maken om zodoende de verkeersknoop te kunnen ontwarren.

(LVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier