Voorzitter Rollofeesten 100 meter meegesleurd door auto over afgesloten dorpskern

© (Foto EDB)
Redactie KW

Mickel Schepens, de voorzitter van de Rollofeesten, werd tijdens de feesten 100 meter meegesleurd door een wagen die over de afgesloten verkeersvrije dorpskern reed aan 60 km per uur.

Het ongeval gebeurde zondagmorgen rond 5 uur. De dj’s waren gestopt met muziek te draaien en de laatste feestvierders waren nog op de feesten. Mickel Schepens (40) die voorzitter is van de Folkloreraad die de Rollofeesten organiseert was ook nog aanwezig. Toen een zwarte Citroën C4 de afsluiting voorbijgereden was – volgens omstaanders wel aan 60 km/uur – en toch door de voor verkeer afgesloten dorpskern reed, probeerde Mickel te onderhandelen om de chauffeur te laten terugkeren.

“Mickel had de kans niet om veel te zeggen want de auto vertrok weer”, aldus omstaanders die het zagen gebeuren. “Mickel had echter de auto vast aan de kant van de chauffeur en slalomde. Met gierende banden reed hij langs café Domino. Hij raakte net niet het terras van de pizzeria op de andere hoek van de straat. Een ander bestuurslid liep er achteraan. Pas ter hoogte van frituur Saxo kon Mickel de auto lossen. Het slachtoffer werd meer dan 100 meter meegesleurd over de dorpskern. Hij liep verschillende schaaf- en brandwonden en kneuzingen op en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Na enkele uren mocht Mickel het ziekenhuis verlaten en moet hij zich rustig houden.

De politie is op zoek naar de dader die vluchtmisdrijf pleegde. Ook burgemeester Van Quickenborne is al op de hoogte.

“We zijn bezig met het onderzoek”, verklaart Thomas Detavernier van PZ Vlas. “We zullen gebruik maken van het ANPR-netwerk en doen een oproep naar getuigen die het voorval van dichtbij of van verder zouden gezien hebben. Bepaalde persoonskenmerken kunnen soms leiden tot opheldering. We rekenen hiervoor op ieders burgerzin. Zelfs met kleine aanwijzingen kunnen we tot een mogelijke identificatie van de bestuurder komen.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier