Vogels ontsnapt nadat topgevel neerkomt op volière in Hooglede

De schade is groot. © foto JT
Redactie KW

Freddy Bostoen (66) en zijn vrouw Rosita Meeuws (68) uit de Kleine Stadenstraat beleefden maandagochtend de schrik van hun leven. De harde rukwind zorgde ervoor dat de topgevel van de aanpalende nieuwbouwwoning het begaf. Deze kwam neer op de volière en de tuinmeubels van het koppel. De tuinmeubels zijn rijp voor het containerpark en ook de volière werd bijna volledig met de grond gelijk gemaakt. Tot overmaat van ramp ontsnapten zo ook vier van Freddy’s vogels.

“Het moet ergens rond negen uur gebeurd zijn,” gaat Freddy van start. “Ik stond in de keuken en hoorde opeens een enorm lawaai, gevolgd door een enorme stofwolk. Het eerste wat ik dacht: mijn vogels, alles is weg. In totaal heb ik acht vogels en daarvan zijn er dus vier verdwenen. Het gaat om een koppel zonneparkieten, een halsbandparkiet en een rossela.”

Was het een kwartier later gebeurd, dan kreeg ik de hele constructie op mijn hoofd

“Ik ben al meer dan 40 jaar liefhebber van vogels. Het kon nog veel slechter aflopen, want ik was van plan om deze ochtend de volière te verversen. Was het een kwartier later gebeurd, dan kreeg ik de hele constructie op mijn hoofd.”

Dure beestjes

Het is overigens niet de eerste keer dat Freddy in de brokken deelt. Zo’n 15 jaar geleden viel de muur van zijn andere buurman op zijn garage, die volledig verwoest werd. De topgevel van de nieuwbouwwoning zou normaal gezien vandaag afgewerkt worden, maar door de weersomstandigheden werd dit uitgesteld. Freddy hoopt zijn vier parkieten nog terug te zien. “Zeker de zonneparkieten zijn dure beestjes. Die kosten zo’n 500 euro per stuk. In de vrije natuur kunnen die vogels niet overleven. Hopelijk horen ze het gezang van de overgebleven parkieten en keren ze terug. Verder hoop ik ook dat de inwoners rondkijken of ze nergens mijn vogels zien.” (JT)

Mensen die meer info hebben kunnen contact opnemen met Freddy via 0495 82 71 45.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier