Voetganger overleden na aanrijding op kustbaan in Bredene

Redactie KW

Op de Koninklijke Baan in Bredene is zondagavond een zwaar verkeersongeval gebeurd.

Een voetganger, die de kustbaan wou oversteken, werd er gegrepen door een terreinwagen, bestuurd door een 84-jarige Amerikaanse Belg die in de regio verblijft. Het slachtoffer, een man van 40 uit Bergen, moest ter plaatse gereanimeerd worden en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

Het ongeval gebeurde rond 22.30 uur op de Koninklijke Baan, ter hoogte van de Peter Benoitlaan. Op die plek is er geen tramhalte, en ook geen zebrapad. Een voetganger stak er toch de kustbaan over van de duinen richting centrum, maar werd gegrepen door een terreinwagen, die richting De Haan reed. De voetganger werd opgeschept en kwam zwaar ten val.

Voetganger overleden na aanrijding op kustbaan in Bredene

“Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt kapitein Nathalie Van Moorter van de Oostendse brandweer. De bestuurder verklaarde dat hij de man niet had opgemerkt en een aanrijding dus niet kon vermijden. Op de grond waren geen remsporen te zien. De politie Bredene-De Haan kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen en bracht het parket van Brugge op de hoogte. De Koninklijke Baan richting De Haan was een tijd afgesloten voor het verkeer.

(DJ / foto DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.