Het ongeval vond woensdag kort na de middag plaats op de E40 richting Oostende. Net na de afrit in Aalter liep het grondig mis. Twee werkmannen van de firma Verhoye, die industriële dak- en wandbekleding plaatst, waren op weg naar een volgende opdracht. De bestelwagen ging van de baan af en na enkele meters slippen door de gracht knalde de auto tegen een duiker. De klap was enorm en het voertuig belandde op zijn zij.

Lees verder onder de foto.

Brian Depondt werd recent bij KFC Meulebeke voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot speler van het jaar. © a-dede

Breuken in het gezicht

De twee inzittenden zaten gekneld. De 25-jarige Brian Depondt raakte zwaargewond, maar kon zelf uit het voertuig kruipen. Zijn collega uit Meulebeke was er ook erg aan toe en kon pas na anderhalf uur bevrijd worden door de brandweer. Ze werden allebei overgebracht naar het ziekenhuis. Brian, die al enkele jaren bij KFC Meulebeke voetbalt, liep meerdere breuken in het gezicht op en werd in Brugge meteen geopereerd. Zijn toestand is intussen stabiel, maar er wacht hem een lange revalidatieperiode.

© gf
Het ongeval vond woensdag kort na de middag plaats op de E40 richting Oostende. Net na de afrit in Aalter liep het grondig mis. Twee werkmannen van de firma Verhoye, die industriële dak- en wandbekleding plaatst, waren op weg naar een volgende opdracht. De bestelwagen ging van de baan af en na enkele meters slippen door de gracht knalde de auto tegen een duiker. De klap was enorm en het voertuig belandde op zijn zij. Lees verder onder de foto.De twee inzittenden zaten gekneld. De 25-jarige Brian Depondt raakte zwaargewond, maar kon zelf uit het voertuig kruipen. Zijn collega uit Meulebeke was er ook erg aan toe en kon pas na anderhalf uur bevrijd worden door de brandweer. Ze werden allebei overgebracht naar het ziekenhuis. Brian, die al enkele jaren bij KFC Meulebeke voetbalt, liep meerdere breuken in het gezicht op en werd in Brugge meteen geopereerd. Zijn toestand is intussen stabiel, maar er wacht hem een lange revalidatieperiode.