Voetballer van KFC Meulebeke loopt talrijke breuken op na zwaar verkeersongeval

Het slachtoffer, Brian Depondt (25) uit Ooigem, lag op de achterbank te slapen terwijl zijn collega hen naar een volgende werf voerde.

Het zwaar verhakkelde voertuig. © gf

Het ongeval vond woensdag kort na de middag plaats op de E40 richting Oostende. Net na de afrit in Aalter liep het grondig mis. Twee werkmannen van de firma Verhoye, die industriële dak- en wandbekleding plaatst, waren op weg naar een volgende opdracht. De bestelwagen ging van de baan af en na enkele meters slippen door de gracht knalde de auto tegen een duiker. De klap was enorm en het voertuig belandde op zijn zij.

Lees verder onder de foto.

Brian Depondt werd recent bij KFC Meulebeke voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot speler van het jaar.
Brian Depondt werd recent bij KFC Meulebeke voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot speler van het jaar.© a-dede

Breuken in het gezicht

De twee inzittenden zaten gekneld. De 25-jarige Brian Depondt raakte zwaargewond, maar kon zelf uit het voertuig kruipen. Zijn collega uit Meulebeke was er ook erg aan toe en kon pas na anderhalf uur bevrijd worden door de brandweer. Ze werden allebei overgebracht naar het ziekenhuis. Brian, die al enkele jaren bij KFC Meulebeke voetbalt, liep meerdere breuken in het gezicht op en werd in Brugge meteen geopereerd. Zijn toestand is intussen stabiel, maar er wacht hem een lange revalidatieperiode.

Voetballer van KFC Meulebeke loopt talrijke breuken op na zwaar verkeersongeval
© gf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.