Voertuig rijdt zich vast op strand in Bredene

Redactie KW

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie van Bredene/De Haan rond 1:45 uur verwittigd dat een voertuig vastzat op het strand nabij strandpost 1 Twins te Bredene.

Toen de politie ter plaatse kwam, zag de ploeg dat een voertuig Land Rover Range Sport zich had vastgereden op het strand. De bestuurder, een 23-jarige Roemeense jongeman uit Schaarbeek, had het idee om de nagelnieuwe 4×4 van zijn vriend uit te testen.

Bulldozer van gemeentediensten

De man had hier ervaring mee, waardoor het voertuig tot op zijn chassis in het zand vastzat. Ondanks verwoede pogingen van de jongeren was er geen beweging in te krijgen. Ze hadden zelf een takeldienst gebeld, maar die slaagde er ook niet in om het voertuig los te krijgen. De takelwagen reed zichzelf bijna vast.

Gelukkig kwam het water niet op en stond het voertuig nabij een golfbreker. De politie vroeg de gemeentediensten om het voertuig los te trekken met een bulldozer. Vanop de golfbreker werd de auto deze morgen rond 8u uit het zand getrokken.

GAS-boete en facturen

Het gemeentelijk politiereglement van Bredene verbiedt alle toegang met motorvoertuig op het strand. De overtreder zal hiervoor een GAS-boete ontvangen. Daarnaast wacht hem wellicht nog een gepeperde factuur voor de geleverde inspanningen van de takeldienst en de gemeentediensten.

Voor meer relevante informatie, zie ook Een voertuig kopen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.