Vluchtende auto rijdt tegen toonzaal garage Decleir in Torhout

Pech voor Eddy en Geert Decleir, sinds vele jaren de zaakvoerders van de Renault-garage Decleir in de Oostendestraat in Torhout. Zaterdagavond heeft een onbekende met zijn wagen tegen de toonzaal gereden, met serieuze schade tot gevolg.

De grote glaspartijen aan de zijkant van de toonzaal werden door de harde klap verbrijzeld. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf en dus doen de garagehouders een dringende oproep naar getuigen. Het is erg onwaarschijnlijk dat er langs de drukke Oostendestraat niemand iets opgemerkt zou hebben. Wie iets gezien heeft, kan contact opnemen via info@renaultdecleir.be.

Sinds 1983 garage in de Oostendestraat

De brandweer werd gealarmeerd en het Torhoutse korps kwam met het grote materieel ter plaatse. De brandweermannen beveiligden met platen het gat in de wand van de toonzaal. Ook de politie werd uiteraard verwittigd. Die is meteen een speuractie naar de dader gestart.

Het autobedrijf Decleir bevindt zich op een perceel van meer dan 4.000 m². Eddy ontfermt zich over de dienst na verkoop en het onderhoud, zijn broer Geert over de verkoop en Eddy’s vrouw Leen Deprez over de boekhouding.

In 1936 ging wijlen pionier Alidor Decleir in Kortemark met een garage van start. In 1952 stapte zijn zoon Henri, intussen ook gestorven, mee in het bedrijf. In 1959 kwam het Franse Renault vragen of ze agent voor dat merk wilden worden en zo is de familie Decleir met de verkoop van Renault gestart. Henri’s zonen Eddy en Geert hebben beiden aan het Instituut voor Autobranche en Management in Driebergen nabij het Nederlandse Utrecht gestudeerd. In 1978 kwam Eddy bij zijn vader in de zaak en in 1979 Geert. Vier jaar later, in 1983, startten de twee broers hun eigen garage in het oude Volkswagen-complex van Cyriel Casier in de Oostendestraat in Torhout. Een paar keer kreeg de garage een serieuze facelift tot het moderne bedrijf dat het nu is.

Vluchtende auto rijdt tegen toonzaal garage Decleir in Torhout

(JS – foto JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.