Vliegtuigje dat opsteeg in Wevelgem gecrasht in Frankrijk: twee doden

© MPM
Redactie KW

Het vliegtuig dat deze morgen crashte in Frankrijk steeg op in Wevelgem. Dat werd aan onze redactie bevestigd. Het vliegtuig is vrijdagochtend neergestort ten zuidoosten van Dieppe (Seine-Maritime). Volgens Het Nieuwsblad zouden de twee slachtoffers Oost-Vlamingen zijn.

Een vliegtuig met twee inzittenden stortte rond 11 uur neer op een helling die grenst aan de D36. “De twee mensen zijn omgekomen”, zei de politie van Seine-Maritime. Volgens de krant Paris-Normandie zou het gaan om een man en een vrouw. Het vliegtuig was vrijdagochtend in alle vroegte opgestegen op de luchthaven van Wevelgem. Bij de luchthaven bevestigen ze dat het inderdaad daar is vertrokken, maar hebben ze verder geen informatie. Volgens Het Nieuwsblad zijn de slachtoffers twee Oost-Vlamingen.

Onderzoek geopend

“De identiteit van de slachtoffers en de redenen voor de crash zijn nog onbekend. Het gaat om een vliegtuig van het type Aveko VL-3 Evolution”, aldus de gendarmerie.

Verschillende lokale media verwijzen naar het pyrotechnische systeem voor de parachute, dat tijdens de crash niet is geactiveerd.

Het parket van Dieppe heeft een onderzoek geopend. Er wordt gewacht op de expertise van de ontmijningsdienst. Die zal ter plaatse gaan of met behulp van foto’s en video’s van de motor een diagnose stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier