Vlammenzee verwoest levenswerk in enkele minuten in Heestert

Redactie KW

Zondagmiddag brak er brand uit in een garage in de Molenstraat in Heestert, deelgemeente van Zwevegem. Het vuur sloeg over naar een loods van een buurman.

In enkele minuten tijd zag Marc Feys zijn levenswerk in vlammen opgaan. Een ongemeen felle brand verwoestte er zondagmiddag de loods van zijn metaalconstructiebedrijf.

“Jaren gewerkt, levenswerk weg in enkele minuten”

De brand ontstond bij zijn buurman die actief is in de sanitaire sector. “Buren kwamen ons verwittigen dat het brandde bij de buurman”, vertelt een aangeslagen Marc Feys terwijl hij van op de blussingswerken volgt. “Ze hadden een knal gehoord en zagen direct uitslaande vlammen uit zijn garage. Ik ging meteen kijken naar onze aanpalende loods, en zag dat het erg serieus was. We zijn er nog in geslaagd enkele voertuigen buiten te rijden, maar dan konden we er niet meer in. De vlammen grepen gretig om zich heen.”

“Ik heb jaren gewerkt om mijn zaak op te bouwen. Nu zie je ze in enkele minuten afbranden. Het is heel erg”, foeterde hij. Marc ging twee jaar geleden met pensioen, maar knutselde nog af en toe eens in de loods. De loods ging volledig in de vlammen op. Ook bij de buurman, waar de brand ontstond, ging heel wat materiaal verloren.

Vrees voor asbestverontreiniging

De brandweerploegen van de posten Zwevegem, Avelgem en Vichte kwamen ter plaatse om de vlammenzee te bedwingen. Het lukte hen vrij snel. Omdat de rook van kilometers ver te zien was, kwamen heel wat mensen een kijkje nemen. De politie gaat uit van een accidentele brand en op last van het parket werd een deskundige aangesteld om de oorzaak te achterhalen.

Ook de plaatselijke schepen Raf Deprez en burgemeester Doutreluingne kwamen poolshoogte nemen. De burgemeester vreest voor asbestverontreiniging. “Voor alle zekerheid hebben we gevraagd aan de omwonenden om ramen en deuren dicht te houden“, aldus de burgemeester. “Ook de straat zullen we zeker tot maandag afsluiten. Morgen zal uit verder onderzoek moeten blijken of er effectief sprake is van asbestverontreiniging en zullen we vernemen wat er dan dient te gebeuren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier