Vijf mensen raken gewond nadat motor inrijdt op terras op Grote Markt in Ieper

Redactie KW

Een vrouw uit Wevelgem reed het terras op na een verkeerd manoeuver.

Op de Grote Markt in Ieper raakten dinsdagavond op het terras van bistro Markt 22 vijf personen lichtgewond. Ze genoten van een mooie zomeravond toen de motor van een vrouw uit Wevelgem na een verkeerd manoeuvre op het terras van de horecazaak inreed.

Iets voor 20 uur wou A.M. (50) uit Wevelgem met haar zware Indian Motorcycle Scout vertrekken op de parkeerplaatsen vlak bij het terras. Wellicht omdat ze van haar koppeling schoot, vloog haar tweewieler onverwacht vooruit. De motor belandde in het terras van bistro Markt 22, vlakbij de Lakenhallen.

Glazen vlogen in het rond en mensen stoven uit elkaar, maar uiteindelijk viel de schade mee. De motor raakte slechts licht beschadigd en ook de vijf gewonden bleken alleen maar schrammen, kneuzingen en pijn aan de rug te hebben opgelopen.

“En we zijn natuurlijk erg geschrokken”, klinkt het bij drie meisjes en een jongen uit Ieper en Watou die op het terras zaten, voor- en achteruit vlogen en licht gekneld raakten. “Zoiets verwacht je natuurlijk niet als je op een terras geniet op het einde van een dagje verlof.”

Vijf mensen raken gewond nadat motor inrijdt op terras op Grote Markt in Ieper

Ook Jean-François Laude (48) uit Rijsel deelde in de brokken. Samen met zijn echtgenoot Dominique Hache genoot hij na van een dagje Ieper. “Mijn eerste keer in Ieper“, vertelt hij terwijl hij een ijszak op zijn gehavende linkerhand houdt. “Ik zal het nooit meer vergeten. Maar het had nog slechter kunnen aflopen. Ik kan mijn hand nog bewegen. De toegesnelde ambulanciers vonden het niet nodig me naar het ziekenhuis over te brengen. Gelukkig maar. Na onze verklaring aan de politie keren we huiswaarts.”

Echtgenoot Dominique was net naar het toilet en schrok zich een hoedje toen hij opnieuw buitenkwam. “Ik was net op tijd weg”, realiseerde hij zich.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.