Update – Vijf mensen naar ziekenhuis na zware appartementsbrand in Blankenberge

De brandweermannen hadden de brand relatief snel onder controle. © foto JVM
Redactie KW

Op de hoek van de Consciencestraat en de Haelenstraat in Blankenberge is zaterdagochtend brand ontstaan in de kelder van een appartementsgebouw. Vijf bewoners, waaronder een mama en haar twee kindjes, moesten door de brandweer geëvacueerd worden. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket liet ondertussen weten dat het om brandstichting gaat. Wie de brand heeft aangestoken, is nog niet duidelijk.

Het vuur ontstond even na zes uur en ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. Ook binnen had er zich een dicht rookgordijn gevormd, waardoor de aanwezige bewoners niet via de trappenhal konden geëvacueerd worden. De brandweer haalde de bewoners met een ladder uit hun appartement.

Geen kortsluiting

Eenmaal binnen hadden ze de brand relatief snel onder controle. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het vuur ontstond in de kelder. De brandweer liet intussen weten dat de brand niet ontstond door een kortsluiting aan een elektrisch toestel, maar een andere oorzaak had. Wat precies wou de brandweer niet communiceren. Er is een branddeskundige aangesteld en het parket kwam ter plaatse. Er volgt een parketbericht.

Onbewoonbaar

De vijf geëvacueerde bewoners, waaronder een moeder met haar twee kinderen, werden overgebracht naar het ziekenhuis om te controleren of ze niet te veel rook geïnhaleerd hadden. De politie van Blankenberge beveiligde in afwachting van de bluswerken de omgeving. De drie appartementen zijn door de rookschade tijdelijk onbewoonbaar.

(JVM/ foto-video JVM)

https://www.youtube.com/watch?v=Tv14PVgUF7w

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier