Vijf jaar cel voor man (29) die ongeval veroorzaakte waarbij Viviane (66) het leven liet

Viviane Swaenepoel liet het leven bij de crash. © gf
Redactie KW

De 29-jarige man uit Knokke-Heist die eind 2018 een zwaar verkeersongeval veroorzaakte in Blankenberge waarbij Viviane Swaenepoel (66) om het leven kwam, is veroordeeld tot 5 jaar cel waarvan 3 met uitstel.

De man had op het moment van de crash 1,94 promille alcohol in zijn bloed. Volgens de verkeersdeskundige reed E.S. bovendien aan 104 kilometer per uur in een zone 50. Bij het ongeval vielen ook nog enkele zwaargewonden. “Ik was in slaap gevallen en heb enorm veel spijt”, verklaarde de beklaagde eerder.

Zware tol

Het ongeval gebeurde op 14 december 2018 omstreeks 18.30 uur langs de Brugse Steenweg, de belangrijkste invalsweg richting Blankenberge. E.S. (29) week plots af van z’n rijvak en botste frontaal met een kleine personenwagen die kwam aangereden. De klap was enorm hevig. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse met verschillende ambulances. De brandweer hielp de slachtoffers uiteindelijk uit hun benarde situatie. Al snel was duidelijk dat de tol zwaar zou zijn. In de wagen zaten vier inzittenden die op weg waren naar een restaurant. Viviane Swaenepoel (66) en Ernst Durwen waren er het ergst aan toe. Beiden werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Zeven weken later overleed Viviane aan haar verwondingen.

Spijt betuigen

Tijdens de vorige zitting betuigde de beklaagde zijn spijt. Hij viel naar eigen zeggen in slaap achter het stuur nadat hij al twee dagen bijna onafgebroken aan het werken was. De rechtbank veroordeelde de man uiteindelijk tot 5 jaar cel, waarvan 3 jaar met uitstel, een boete van 2.000 euro, 5 jaar rijverbod en een alcoholslot voor 3 jaar. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.