Vijf gewonden na frontale botsing aan snelheidsremmer op glad wegdek

© LSi
Redactie KW

Op de weg tussen Oostnieuwkerke en Passendale zijn donderdagochtend vijf inzittenden van een auto gewond geraakt bij een verkeersongeval. Wat verderop gebeurden nog twee lichtere ongevallen. Door een mazoutspoor was het wegdek glad.

Iets voor 8 uur kwam een Renault Clio met vijf inzittenden uit de richting van Oostnieuwkerke. Uit de tegenovergestelde richting kwam een tankwagen met brandstof van brandstoffenbedrijf Darvan uit Houthulst. Aan een wegversmalling kwam het tot een frontale botsing. Twee inzittenden van de Renault raakten zwaargewond, drie anderen liepen lichtere verwondingen op.

Mazoutspoor

Wat verderop in de Grote Roeselarestraat gebeurden ongeveer gelijktijdig nog twee andere ongevallen. Aan een tweede kunstmatige wegversmalling botste een Opel Astra tegen een Audi Q3 van een man uit Houthem, die op weg was naar zijn werk in Roeselare. Bij die twee ongevallen vielen geen gewonden. Door een mazoutspoor was de Grote Roeselarestraat plaatselijk glad. Dat speelde, in combinatie met snelheid en een slechte inschatting van de verkeerssituatie, een rol bij de ongevallen. De brandweer van de zone Westhoek reinigde het volledige traject om de gladheid van het mazoutspoor weg te nemen. De Grote Roeselarestraat bleef enkele uren voor alle verkeer afgesloten.

Sinds de aanleg van de kunstmatige wegversmalling op de weg tussen Oostnieuwkerke en Passendale gebeurden al regelmatig ongevallen. Burgemeester van Zonnebeke Dirk Sioen kondigde alvast maatregelen aan. “In de mobiliteitscommissie zullen we de mogelijkheid bekijken om aan de versmallingen een extra lichtpunt te plaatsen. De wegversmallingen zelf zouden ook uitgerust kunnen worden met extra knipperlichten“, licht hij enkele denkpistes toe. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier