Vier opvarenden van stuurloos vissersbootje gered voor kust van Knokke-Heist

Redactie KW

In de nacht van donderdag op vrijdag is er tijdens de storm een reddingsactie geweest voor de kust van Knokke-Heist.

Vier sportvissers waren donderdagochtend vroeg vanaf Neeltje Jans vertrokken om ver op de Noordzee te gaan wrakvissen. Toen in de namiddag de wind al redelijk aantrok, besloten ze terug naar huis te varen. Rond 16 uur echter sloeg het noodlot toe. Waarschijnlijk draaide er iets in de schroef en de boot kwam stuurloos te liggen op de Noordzee, zo staat te lezen op de website van de Koninklijke Nederlandse ReddingsMacht.

Op dat moment waren de vissers nog buiten marifoon- en gsm-bereik, waardoor het niet lukte om iemand te alarmeren. In het steeds slechter wordende weer waren ze een speelbal van de golven. De boot werd zelfs tegen boeien aangegooid en tot overmaat van ramp brak de antennemast af. Pas rond 23.15 uur driftten ze de monding van de Westerschelde binnen en kregen gsm-bereik. Pas dan lukte het om alarm te slaan. Eén persoon was gewond, een andere zwaar onderkoeld.

Vier opvarenden van stuurloos vissersbootje gered voor kust van Knokke-Heist

Reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens nam de opvarenden aan boord en heeft ze in Zeebrugge afgezet. Daar stonden twee ziekenwagens klaar. Ook de NH90 Caiman reddingshelikopter uit Koksijde kwam ter plaatse. Het onbemande bootje bevindt zich nu nog ergens op zee en zal mogelijk eerstdaags ergens voor de Belgische of Nederlandse kust aanspoelen.

(FJA/TBR – Foto’s Twitter/KNRM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.